nyhed

Splitter-grey-thin.png

PRESSEMEDDELELSE 20. september 2019

Tobaksproducenterne samler den nyeste viden om alternativer til tobak og opfordrer til en faktabaseret debat i forlængelse af regeringens nye tobaksplan

Den danske brancheorganisation for tobaksproducenter efterlyser en nuanceret debat om alternativer til tobaksprodukter. I forlængelse af regeringens nye tobaksplan, præsenterer tobaksproducenterne med hjemmesiden skadesreduktion.com en ny vidensplatform for alle interesserede. "Der er behov for, at vi begynder at skelne mellem klassiske tobaksprodukter og nye produkter, der har potentiale til at reducere skadevirkningerne ved rygning", forklarer direktør for Tobaksproducenterne Tine Marie Andersen.

Brancheforeningen Tobaksproducenterne vil i forlængelse af regeringens nye tobaksplan have danskerne til at diskutere ordet skadesreduktion. Det er en betegnelse for produkter, der har potentiale til at være mindre skadelige end klassiske tobaksprodukter. Tobaksproducenterne mener, at der er brug for en debat, hvor man skelner mellem klassiske tobaksprodukter og potentielt risikoreducerende produkter uden røg. Det er baggrunden for det nye website skadesreduktion.com, der skal give rygere, virksomheder, politikere og interesseorganisationer en vidensplatform med studier, artikler og fakta om røgfrie alternativer til rygning.

Læs hele pressemeddelelsen her

OM

Splitter-grey-thin.png

Tobaksproducenterne er en brancheforening for tobaksvirksomheder i Danmark

Foreningen blev etableret i 2012 med det formål at repræsentere tobaksvirksomheder i Danmark.

Vores medlemmer tæller British American Tobacco Denmark, Japan Tobacco International Denmark og Imperial Tobacco Denmark, som sammen repræsenterer 85 procent af det danske cigaretmarked.

Brancheforeningen blev etableret ud fra intentionen om at sikre, at dansk lovgivning er baseret på et velinformeret og fyldestgørende fundament, og vi ser det som vores opgave at indgå i dialog med danske beslutningstagere, medier, myndigheder, organisationer og offentlighed.

 

En væsentlig del af Tobaksproducenternes arbejde går derfor ud på at indsamle ny viden om området både nationalt og globalt. Vi gennemfører analyser og undersøgelser med det formål at stille denne viden til rådighed for danske beslutningstagere.

Vores produkter påvirker samfundet, og derfor har vi også et ansvar over for vores omgivelser. Vi involverer os derfor i debatter og diskussioner, hvor viden, erfaringer og holdninger om tobaksprodukter har en relevans. Vi engagerer os i dialogen for at søge en fair og effektiv regulering af tobaksmarkedet i Danmark. Medlemsvirksomhederne har en interesse i, at lovgivningen bliver gennemført på et så oplyst grundlag som muligt, så tobakslovgivning i Danmark ikke bliver genstand for symbollovgivning.

Download Årsrapport 2017

Splitter-grey-thin.png

Smart-ID kampagne

Der er mange "smarte måder" at snyde med ID eller lyve om sin alder på. Sammen med 28 andre partnere er Tobaksproducenterne sammen med Danske Spil gået forrest i udviklingen af dette års Smart-ID kampagne, der sætter fokus på tricks og snyd. Kampagnen byder også på en ID-dag i hele landet samt en konference på Christiansborg.